2018. AUGUSZTUS


Egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmünk (2018.08.25.)

Szászvári SE 0 -
BÓLYI SE 10 Erdélyi R. (2); Szíjártó B.; Hein E.; Szabó Zs. (2);
Grósz Sz.; Vénosz S.; Szíjas Zs.; Cikora Zs.


Az első fordulóban sportorvosi engedélyek hiánya miatt nem állt ki a szászvári csapat, a mai meccsre viszont sikerült ezeket beszerezniük, így pályára léptek ellenünk. Az előzetes információk szerint nehéz bajnoki év elé néző vendéglátó csapat ellen érvényesítettük a papírformát, a szünetig 6 gólos előnyre tettünk szert, amit a második játékrészben újabb 4 találattal toldottunk meg, kialakítva a 10 gólos különbséget. A találkozón ismét sok hiányzója volt csapatunknak, mindössze hárman foglaltak helyet a kispadon. A tíz gólunkon 8 játékos osztozkodott. A jövő héten jóval nehezebb feladat következik, a PVSK látogat Bólyba.

* * * * *

Ellentétes félidők - hazai győzelem (2018.08.22.)

Thermal Spa Siklós FC 2 Sztojka A. (2)
BÓLYI SE 1 Somogyi A.


A Magyar Kupában a sorsolás Siklósra szólította csapatunkat, amely elég foghíjasan utazott el a helyszínre, ugyanis sérülés, munkahelyi elfoglaltság, betegség miatt Ambrus L., Bolboaca A., Magyar D., Grósz Sz. és Szeifert Z. sem tudott a csapat rendelkezésére állni. A mérkőzés két teljesen ellentétes félidőt hozott, ugyanis az első játékrészben csapatunk nagyon gyengén teljesített, ennek egyenes következménye volt, hogy a hazaiak 2 gólos előnyt szereztek. A második félidőben viszont sokkal jobban fociztunk ellenfelünknél, végig nyomás alatt tartottuk őket, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de egy kivételével ezek ismét kihasználatlanok maradtak, Somogyi A. góljával csak a szépítés sikerült. A tavalyi kupasorozatban is a Siklós volt a végállomás számunkra a Kupában, sajnos a forgatókönyv idén is hasonló lett.

* * * * *
Vereség a nyitányon (2018.08.19.)

BÓLYI SE 0 -
Sellye VSK 3 Bóka B. (2); Szívós A.


A bajnokság első fordulójában a Sellye gárdáját fogadtuk. A mérkőzésről elmondható, hogy hiába játszottunk a találkozó nagy részében mezőnyfölényben, a jól kontrázó Sellye rendkívül hatékonyan használta ki lehetőségeit, míg csapatunknak ezúttal semmi sem sikerült az ellenfél kapuja előtt. Az első félidő közepén szerzett góllal a vendégcsapat vonulhatott előnnyel a félidei pihenőre.
A második játékrészt nagyobb elánnal kezdtük, a játék képe alapján nem lett volna érdemtelen az egyenlítő találatunk, de a foci örök igazsága, hogy a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat. A 60. percben a vendégek megszerezték második találatukat, és hiába próbálkoztunk ezt követően is, ez a gól lényegében eldöntötte a három pont sorsát. A hosszabbításban egy újabb kontrát értékesített a Sellye, és ezzel magabiztossá tette sikerét.

* * * * *

Sok változás a keretben (2018.08.18.)



Az előző bajnoki évhez képest jelentősen átalakult felnőtt csapatunk játékoskerete. Pécsváradra igazolt Bozó L., Komlóra Vörös M., Szederkénybe Werner D., és Villányba Stefán L. és Dósa T.
Szerencsére érkezők is szép számmal vannak, mint az a poszthoz kapcsolódó fotón is látható.
Ormai Martin, Rétyi Máté, Hein Ervin és Cikora Zsombor az U19 csapatunkból lépett feljebb a felnőttek közé. Vénosz Soma Pécsváradról, Szabó Zsolt Babarcról érkezett. Szíjártó Balázs és Grósz Szilárd a PEAC-ból, Szeifert Zoltán a PVSK-ból, Jukics Patrik Szentlőrincről, míg Somogyi András Merenyéről igazolt át Bólyba. (A fotón balról-jobbra; Középen Bolboaca Augustin vezetőedző)
Csapatunk új játékosa
Csőke Patrik is, aki a fotón nem szerepel, ő is a szentlőrinci mezt cserélte bólyira! Remélhetőleg jól érzik majd magukat új játékosaink Bólyban, kívánunk részükre eredményes és sérülésmentes szereplést csapatunkban!

* * * * *

A Sellye elleni hazai meccsel indul a bajnokság (2018.08.11.)

Mivel a Magyar Kupa 1. fordulójában erőnyerő lett csapatunk, az első tétmeccsünkre a bajnokság nyitófordulójában kerül sor. Az augusztus 9-én Pécsett tartott Ligaértekezleten a csapatok képviselői egyeztettek a bajnoki meccsek időpontjairól, ennek megfelelően augusztus 19-én 17:30-as kezdettel a Sellye VSK csapatát fogadjuk a bajnoki rajton, majd a második fordulóban a Szászvári SE vendégei leszünk. Ennek a meccsnek a játéknapja még nem dőlt el 100 százalékban, a jövő hét elején véglegesíti az időpontot a két klub. Az első két forduló között egy Magyar Kupa fellépésünk biztosan lesz, az ellenfél az augusztus  16-i sorsolást követően válik ismertté.

* * * * *
Szoros mérkőzés Szentlőrincen (2018.08.04.)

Az NB.III-as keret több játékosával megerősített szentlőrinci Megyei I.o. gárda ellen szerepeltünk az utolsó felkészülési mérkőzésünkön, ma kora délelőtt. Csapatunkból munkahelyi elfoglaltság és kisebb sérülés miatt többen hiányoztak, a kispadunkon négy, húsz év alatti játékos foglalt helyet. A hazai csapat két gólos előnyt szerzett, majd a szünetig egyszer mi is betaláltunk, Szeifert Z. révén. A második félidőben egy-egy találat esett mindkét oldalon - a gólunkat Somogyi A. szerezte -
de ezeken kívül a meccsen mindkét gárdának több helyzete is akadt, mi két kapufát is lőttünk. A mérkőzés összképét tekintve helytálltunk, a hátralévő két hétben folytatjuk a felkészülést az augusztus 19-i bajnoki rajtra.


Felkészülési mérkőzések - 2018. nyár
2018.07.21. 10:00 H Babarci SE 9-0 GY Vénosz S. (2); Csőke P.; Erdélyi R.;
Szabó Zs.; Grósz Sz.; Cikora Zs.;
Magyar D.; Jukics P.
2018.07.25. 18:00 V Kozármisleny FC 6-0 V -
2018.07.27. 10:00 V Kaposvár BFLA U19 5-2 V Szabó Zs.; Magyar D.
2018.08.01. 19:00 V PMFC 4-0 V -
2018.08.02. 18:00 V Nagykozár KSE 3-2 GY Szabó Zs.; Szeifert Z.; Vénosz S.
2018.08.04. 10:00 V Szentlőrinci SE 3-2 V Szeifert Z.; Somogyi A.

* * * * *
Győzelem Nagykozárban (2018.08.02.)

Mivel a felkészülés kezdetén még nem volt beütemezve a tegnapi PMFC elleni meccs, így az eredeti ellenfelünkkel, a Nagykozárral egy nappal később játszottunk. Néhányan pihenőt kaptak a mestertől, és a tegnap késő estébe nyúló mérkőzés miatt nem volt elvárható, hogy nagyon frissen mozgunk majd. A vezetést mi szereztük meg a mérkőzésen, amit még kiegyenlített a hazai csapat. Sikerült ezután két gólos előnyre szert tennünk, és a Nagykozár elért még egy szépítő találatot, amivel kialakult a 3-2-es győzelmünk. Góljainkat Szabó Zs.; Szeifert Z. és Vénosz S. szerezték.Sok idő nem marad pihenésre, ugyanis a holnapi tréninget szombaton újabb felkészülési mérkőzés követi a Szentlőrinc otthonában.

* * * * *
Biztos PMFC siker a szerdai edzőmeccsen (2018.08.01.)

A formálódó PMFC vendégei voltunk a ma esti edzőmeccsen, amelyen természetesen a hazai csapat számított esélyesnek, hisz egyre inkább kialakulóban van a tehetséges fiatalokból álló játékoskerete.
A mérkőzés elején jogos büntetőből szerzett vezetést a pécsi csapat, majd az ivószünet után rövid időn belül kétszer újra eredményesek voltak, így a félidőre 3 gólos PMFC előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A második játékrészben mindkét csapat sokat cserélt, a hazaiak egy góllal tudták növelni a különbséget. A múlt szombaton mutatott játékunkhoz képest biztató dolgokat tapasztalhattunk a mai meccsen, remélhetőleg a bajnoki rajtig tovább fejlődik a csapat, és az azonos osztályú ellenfelekkel játszott meccseken ez az eredményben is megmutatkozik majd.
Holnap újabb edzőmérkőzést játsszunk, a Nagykozár Megyei II. osztályú csapatához látogatunk.

* * * * *